torstai 5. lokakuuta 2017

SenioriVirtasten tarinoita elävästä elämästä

Huomenta lukijat, täällä on SenioriVirtaset Keski-Pohjanmaan kansanopistolta!

Olemme aloittaneet opiskelut ja syksy on pyörähtänyt käyntiin, vaikkakin on ollut huonot säät emmekä ole pystyneet mennä paljon ulos. Pitää pitää vain mieli korkealla sateesta huolimatta.

S: Syksyyn kuuluu sen verran hyvää, että olen aloittanut muuton. Olen muuttanut ihan uuteen asuntoon. Vaikka on ollut raskasta ja paljon tavaraa kannettavana, on mukavaa päästä omaan itsenäiseen elämään. Tänne opistolle on aina kiva tulla. Olen tullut tänne aamuisin aina positiivisella ja iloisella mielellä. En ole koskaan sanonut, ettei huvita tulla. Eilen kun tulin linja-autolla näin siitä linja-auton ikkunasta, kun orava meni tien yli käpy suussa ja se käpy oli isompi kuin orava itse. Miten voi olla, että niin pieni orava vie niin isoa käpyä. Se oli ihme. Vanha sanonta sanoo, että kun orava menee tien yli se ei tiedä hyvää. Näin sanoi aina meidän mummo, joka oli taikauskoinen. Se tiesi.

Syntyi keskustelua mitä on taikausko. Ja ryhmässä tiedettiin paljon taikauskoisia ennusteita. Jos ovikello soi ja siellä ei ole ketään, se tietää hautajaisia. Jos leipäveitsi tippuu lattialle ja terä menee ovelle, se tietää hautajaisia. Jos pikkulusikka tippuu, se tietää pikkuvieraita. Jos isolusikka tippuu, se tietää naisvieraita. Jos veitsi tippuu, tulee miesvieraita. Jos musta kissa menee tien yli, pitää sylkäistä kolme  kertaa. Jos maton reuna kääntyy, ja jos se jää siihen, se tietää häitä. Jos palokärki nakutta seinään, se aina tietää hautajaisia. Jos seinäkello pysähtyy, se tietää hautajaisia.

M: Oikein mukavaa kuuluu. Ollaan laulettu täällä. Täällä on kavereita. Tänään on ruokana makkaraperunoita. Tulee pian joulu. Saa joululahjoja. Pukki käy. Minä tykkään kun käy joulupukki. Jouluna syödään riisipuuroa ja kinkkua.

S: Mulla meni kolmevuotiaana pukkiusko, kun isä oli parran takana.

M. Täällä on mukava olla ja on kavereita paljon. Täällä pystyy maalailemaan. Ollaan maalattu puita. Täällä on mukavat opettajat. Silloin tällöin tehdään retkiä. TaideVirtasissa on kanssa paljon kavereita ja tulee uusia tuttuja. Täällä on ollut hyvää ruokaa. Tänne on joka päivä mukava tulla. Täällä on kaikkia yllättäviä asioita. Ja tehdään radiojuttuja.

Tänään radiojutun tilalta kirjoitetaan blogi.

Ja ajankohtaisia uutisia: Tv:stä kuulin, että Amerikassa on ollut ampustapahtuma ja ihmisiä on kuollut. Joku ampuja ampui suoraan ikkunasta ihmisiä päin. Eilen puhuttiin uutisissa hirmumyrskystä. Trumppi menee sinne alueelle katsomaan, mitä myrsky on tehnyt. Ylimääräistä ruokaa, vanhentunutta ruokaa laitetaan pois. On tullut käsky elintarvikelaboratoriosta , ettei saa myydä  eteenpäin. Ulkomailla kananmunista on löytynyt hyönteismyrkkyä. Munat on laitettu pois kokonaan. Niitä ei voida myydä.

S: Monta sataa kiloa menee ruokaa roskiin. Ulkomailla on ihmisiä joilla ei ole mitään.

I: Siellä ulkomailla on kaikenlaista väkivaltaa. Ne tappelee siellä ja poliisit ottaa niitä kiinni ja kantaa niitä  (Espanjan tapahtumat). Vielä ne puhui uutisissa siitä Turun puukotuksista, mitä on sattunut siellä Turussa. Poliisit on saanu kiinni sen epäillyn. Muuten mulle kuuluu ihan hyvää. Kaikki on hyvin. Täällä opistolla menee kaikki hyvin.

Päivän tarinoita ja runoja:

Turhuuden markkinat
Elämä on turhaa ja turhuutta täynnä. Kun olen sitä mieltä, että tämän elämän voisi viettää toisinkin. Kun ihmiset tulee töistä, ne syö mahan täyteen ja sitten ne istuu tietokoneen ääreen. Ja siinä ne istuu ja sitten ne aukaisee tv:n ja kahtoo sitä. Tämä on turhuuden turha.


Syksy tullut on linnut
laulaa visertää
lapset käy koulua
ja tulee joulu pian
västäräkit räkättää
tulee joululoma
saadaan joululahjoja
ja joulupukki
käy ja lauletaan
joululauluja
ja vihriä ruoho
ja käydään marjassa


Syksy on nyt parasta aikaa ja lehti puusta variseepi. Olipa kerran syksy. Syksyllä ilma oli huono ja aina kylmä ilman aurinkoa. Aurinko paista ei enää. Syksy on iloinen asia ja hauska asia. Puu on kasvanut ja syksy on tulossa. Se on iloinen asia. Joulukin tulee parasta aikaa ja joulupukki tulee aina jouluna.

Hyvää alkusyksyä teille kaikille!
toivoo,
SenioriVirtasetEi kommentteja:

Lähetä kommentti