perjantai 17. huhtikuuta 2015

Erihyvä-taidepaja

Erihyvätaide - taidepaja alkoi 2.2.2015 Kälviän kansanopistolla. Erihyvä- taidepaja järjestettiin yhteistyössä K.H.Renlundin museon ja opiston kanssa. Erihyvä-taidepajassa on tutustuttu erilaisiin kuvataiteen ilmaisukeinoihin. Pari ensimmäistä viikkoa vierähti piirustuksen ja maalauksen merkeissä. Sitten jatkettiin kankaanmaalauksella ja tutustuimme hieman tuotesuunnitteluunkin.  Maalatuista kankaista tehtiin tyynyjä, seinätekstiilejä ja pehmohahmoja.  Nykytaiteen monimuotoisuuteen saatiin tuntumaa yhdistämällä kirpputorilta hankittuja löytöjä esinekollaaseiksi. Kolmiulotteista työskentelyä jatkettiin keramiikkapajalla. Kokeilujen myötä syntyneitä ideoita työstettiin pidemmälle. Lopuksi tutustuttiin hieman valokuvaamiseen. Tänään on Erihyvä- taidepajan viimeinen työpäivä.

Toukokuussa  taidepajan ja Virtasten tuotantoa on esillä Kokkolan kaupunginkirjastossa pidettävässä näyttelyssä. Näyttelyn avajaiset on 4.5 klo.18.00. Tervetuloa paikalle!
Tänään on Erihyvä- taidepajan viimeinen työpäivä.

Taidepajalaisten ajatuksia:

Täällä on oppinut kaikenlaista esimerkiksi värisommittelua ja piirustusta. Surullista on lopettaa. On saanut uusia ystäviä. Olen oppinut keramiikkaa sekä grafiikkaa. Olen saanut varmuutta ja itseluottamusta. Olisi kiva, jos jonkinlainen tämmöinen samanlainen kurssi tulisi. Olen oppinut suunnitelemaan ja toteuttamaan omia ideoita.


Valokuvausta saisi olla enemmän. Kivaa oli paidan tekeminen ja keramiikka. Tulin toimeen Virtasten kanssa. Ihan mukava olla niiden kanssa. Haluaisin vähän enemmän tulla tänne. Oli paljon keskustelua muiden kanssa. Täällä olisi kiva jutella esimerkiksi harrastuksista. Oli mielenkiintoista tehdä kipsivalutyötä. Minua kiinnostaa enemmän tehdä noita erilaisia hahmoja, mielikuvitushahmoja, mistä enemmän lapset tykkää. Niitä haluaisin tehdä lisää. Olisi kivaa tehdä erilaisia kirjoitusjuttuja esimerkiksi runoja, musiikkia tai muuta vastaavaa.

Tänään oltiin kodassa makkaraa grillamassa. Oli aurinkoinen sää. Kivaa taas vaihteeksi mennä kompassilaisia katsomaan maanantaina. Mieleen jäi pinssien teko, maalausten tekeminen, kipsitöiden tekeminen oli hyvää.

Piirustustaito on parantunut. Oli mukava olla täällä.

Kiitoksia museonväelle ja kansanopistolle, että saimme mahdollisuuden erihyvä-taidekurssille. Me halutaan, että tulisi uusi tämmöinen taideryhmä!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti