maanantai 12. joulukuuta 2016

joo, joo, joo joulu tulee

Joopa joo, täällä taas:)

Täällä oli sirkusta pari viikkoa sitten. Meillä oli pallojuttuja, piti heitää sitä palloa. Sateenkaaren väriseen varjoon laitettiin pallot keskelle ja sitten heitettiin varjoa ja kaikki pallot lensi pois.
Meillä oli keinujuttu. Keinu oli punainen, se oli vähän kuin pussi, sellainen liina. Mentiin sinne sisälle ja sitten tehtiin temppuja siellä. Pantiin siihen liinaan solmu ja sitten pystyi keinua siinä.
Renkaita pyöritettiin käsissä, niitä hulavanteita. Akrobaattirenkaassa voi istua, pidin kädet paikalla ja jalat heilui. Akrobaattirengas roikkui katosta. Sitten oli se lautanen. Tikku pystyyn, lautanen laitettiin piikkiin. Sitten lautanen pyöri piikissä. Huonekaveri sai lautasen pyörimään.

Yövyttiin täällä sirkusleirin aikaan. Mulla oli ihana huonekaveri. Yökoulussa pelattiin, saunottiin, katsottin elokuva. Katsottiin salkkareita. Sitten herkuteltiin sipsiä ja limpsaa. Mentiin huonekaverin kanssa yhtäaikaa saunaan. Kaikki ei jäänyt yötä. Muut lähti kotiin ja me jäätiin tänne kouluun. Täällä oli kivaa. Mentiin opaaliin (valkoinen huone) ja sieltä mentiin syömään. Osa kävi kaupassakin. Osa jäi huoneisiin. Ostettiin iltapalaa varten juustoa, kinkkua, leipää, rahkaa, kurkkua jugurttia ja banaania. Yhtenä iltana mentiin kotaan ja paistettiin makkarat. Osalla oli kylmä, osalle tuli kuuma. Osa meni kävelylle ja tuli takaisin. Nukutti hyvin, aamulla mentiin aamupalalle ja sitten tultiin tänne luokkaan aamupiiriin.Sirkusta oli vielä perjantaina ennen kuin lähdettin kotiin. Me vain harjoiteltiin omalla porukalla, ei ollut esitystä ollenkaan.

Viime viikolla meillä oli musiikkipäiviä. Laulettiiin joululauluja. Kulkuset ja Heinillä härkien kaukalon on ainakin meidän lempijoululauluja. Triangeliakin soitettiin. Puhuttiin Sibeliuksesta kun oli Sibeliuksen päivä. Joulukalenterikin me esitettiin ruokailun jälkeen ruokasalissa. Rooleissa oli kapellimestari ja kuoro. Kuoro lauloi Finlandia -hymnin. Joulukalenterin esittäminen oli hauskaa. Edellisenä päivänä joulukalenterissa oli yhden miehen tiernapojat esitys. Yhtenä päivänä mentiin syömään ja eiköhän se M. tullut ja soitti pyöränpumppua joulukalenteriesityksessä. Se oli joku Lucia. Viime perjantaina oli kenraaliharjoitus meidän jukeboxi- esitykseen.


Osa porukasta katsoi viime viikolla itsenäisyyspäivän juhlat. Juhlissa bongattiin ainakin Robin, Juha Tapio ja Mikko Alatalo, Musiikkia soitettiin samalla, kun vieraat tuli sinne. Osalla oli hienot vaatteet. Juha Tapiolla oli kyllä hienot vaatteet. Ja Robinilla oli hienot vaatteet. Se yksi julkkis, se Pölläsen Jaana taisi olla myös linnassa. Oliko se kans joku julkkis? Pelkosen Jaanaa tarkoitin. Sanoin väärän sukunimen. Jaanalla oli hieno puku. Lauri Tähkä ja Elastinen esiintyivät linnan juhlan jatkoilla.

Keskustelu siirtyi hevosiin ja ratsastukseen. Porukka haluisi käydä ratsastamassa. Meille hommataan hevoset, liikunnanopettaja on luvannut. Ratsastus olisi hauskaa. Voidaan mennä vaikka maneesiin, jos pihalle ei pysty. Viikonloppuna osa porukasta on käynyt uimassa.

Täällä on joulujuhla perjantaina 16.12. Silloin esitetään jukeboxi- esitys yleisölle. Jukeboxi- esityksessä on soolotansseja.

Joululahjat jaetaan jouluna. Aion kuunnella musiikkia joululomalla. Jouluun kuuluu myös kynttilät, tonttulakki, joulutorttuja, pipareita ja jouluruuat ja glögiä. Kaikki eivät pidä glögistä.

Meillä on koulua enää tämä viikko ja sitten alkaa joululoma. Hyvää joulua Virtasten väki ja vähän muutkin!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti