torstai 17. joulukuuta 2015

Tip tap Virtaset iskee joulutarinaa


Oli jouluyö. Kolme pientä tonttua taapersi lumihangessa. Askeleet näkyivät hangella. Tontut olivat matkalla joulupukin pajasta. Joulupukki lähti matkalle Korvatunturille. Korvatunturilla joulupukki paketoi lahjat ja jakoi lahjat kilteille lapsille.  Pukin muori mussukka on mukava. Tontut leipoi pipareita. Ja sitten tuli joulupukki. "Housut palaa", huusi joulupukki! Pukki pani joulukinkun uuniin. Pukki söi kinkun ja pukilta ratkesi vyö. Näin ikkunasta tontun ja se vilkutti kättä. Pienet sormet sanoi soo soo soo ja pienent kengät sanoi kop kop kop sipsuttamalla.  Minä painoin pääni tyynyyn ja nukahdin, jouluyönä.


  

Yksi pieni tonttu valvoo väsyneenä vuoteessa. Yksi niistä valvoo eikä noussut enää ylös, ei päässyt mihinkään. Tonttu oli loukannut itsensä pudotessaan pukin reestä. Tonttu joutuu parantamaan itsensä juomalla lämmintä teetä. Se oli hassu ja väsynyt. Se nukahtaa ja kuorsaa, koko talo tärisee. Lumi on peittänyt laaksosen. Tonttu oli kipeänä muutaman päivän ja sitä lääkittiin. Se joi teetä ja odotteli paranemista. Sairas tonttu makasi ja kuorsasi koko yön ja nousi taas aamulla pirteänä.
Joulupukki on pukin sylissä. Tontut tuli katsomaan kuka siellä on. Pukki alkoi laulamaan. "Hyvää joulua myös teille", sanoo pukki.


Iloista joulua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti