perjantai 27. marraskuuta 2015

Iloinen aurinko ja hyvä mieli

Virtaset olivat Venäjällä eikun työharjoittelureissulla. Osa porukkaa oli Kokkolassa ja osa Kälviällä.  Nuvaopiskelijat ohjasivat Virtasia työharjoittelussa. Kälviällä järjestettiin myös Pop Up cafe. Kahvila oli kiva ja siellä kävi paljon asiakkaita. Leivottiin itse kaikki hyvät tarjoilut.

J.H: Pesin kaksi rekkaa. Pesin neljä bussia. Tyhjennettiin roskat bussista ja imuroitiin. Kasattiin laatikoita. Torstaina ei ollut töitä ollenkaan, kaikki autot oli ajossa. Silloin menin Kompassiin. Kokkobussin töiden jälkeen menin Kompassiin autolla ja kävellen. Kompassissa leikkasin naruja ja tein lasipurkin. Vein purkin äidille. Äiti pani kynttilän sinne ja laittoi purkin olkkarin pöydälle.
S.K: Tykkäsin olla, mutta olisi saanut olla enemmän tekemistä. Tykkään tehdä käytännössä. J.H:n kanssa oli helppo olla töissä, kun J oli niin omatoiminen. Alhaalta ylös pesurihommat hoidossa:)


J.M: Olen tehnyt käsitöitä Kompassissa, sitä pyyhettä. Siellä oli tosi kivaa. Ohjaajat oli mukavia. Salessa siivosin hyllyjä. Siellä oli kuorma. Tyhjensin kuorman hyllyille, vessapaperia ja talouspaperia. Sitten oli sipsipusseja myös. Siellä oli kiva olla. Käveltiin sieltä Kompassiin. Olin tosi iloinen, että J oli mukana (lähihoitajaopiskelija).
J.M: Oli tosi kivaa olla J:n kanssa siellä. Ei oikein tarvinut tehdä mitään, kun J osasi itse.


J.A: Työharjoittelussa oli kivaa. K-marketissa pahvit, hyllyt, laatikot koneeseen. Kauppias antoi suklaata. Leivottiin kinkkupiirakkaa, suklaapaloja. Piirakka oli hyvää. Siellä kahvilassa oli kivaa. Olin ovimiehenä, päästin sisälle, tervetuloa ja takit naulaan. Juoma, hyvältä maistui. R.E oli hassu. S.K nauratti kovasti, huumorintajua.
M.K: Järjestelin hyllyjä siellä ja laitoin muoveja ja pahveja. Laitoin glökejä ja suklaata hyllyyn. Sitten laitoin karkkipusseja hyllyyn. K- marketissa oli ihan mukavaa. Sitten sain kauppiaalta suklaata. Leivottiin Pop Up -kahvilaan piirakkaa. Kahvilassa olin kassalla. Kassaan tuli paljon rahaa. Sitten me laskettiin kaikki rahat.
B.T: Musta oli hauskaa olla poikien kanssa K-Marketissa ja leipomassa Pop Up kahvilaan. Oli kiva huomata, että molemmat oppi uusia asioita K-Marketissa. Oli mukava tutustua J:iin ja M:seen.


S.T: Menin aamulla ja vaihdoin työkengät. Sanoin huomenta, jatkoin töitä. Käytiin Kompassissa syömässä ja taas takaisin Tutorikseen ja töihin. Laminoin, pelihuoneessa laitoin tarroja kiinni peleihin, piirsin piparimuotilla kuvioita ja lapset leikkaa ne, järjestelin vaan paikkoja, laitoin kirjoja hyllyihin ja liimasin kirjoihin tarroja. Siinähän se meni, hyvin kai. Kälviällä ravintolassa menin ja pesin pöytiä, tuolit, laitoin astiat paikoilleen ja pesin lattiat. Sitten kun olin tehnyt työn valmiiksi, join yhden tripin ja sitten lähdin pois. Sitten tuli se kahvila ja olin siellä tarjoilija. Kaupaksi meni. Leivoin kahvilaan fetapiirakkaa, pikkuleipiä ja suklaapaloja.Oli helppoa. Oli ihan kiva. Osallistuin kaikkeen oli kivaa ja hauskaa. Välillä oli pitkiä päiviä, tein vain töitä.
R.V: Meillä oli tosi vauhdikas pari viikkoa, monenlaista hommaa. Olin siitä tosi iloinen, että S jaksoi niin hyvin kaikki työpaivät ja oli motivoitunut. Koskaan S ei sanonut ettei halua tehdä jotain töitä. Kaikista parasta oli Pop Up kahvila ja nähdä S toimivan niin mahtavasti tarjoilijana.


K.K: Kompassissa käytiin aamupiiri läpi, luin taululta mitä hommia niillä on, mitä tapahtuu päivän aikana. Sitten kerroin kenen nimipäivä on. Sen jälkeen oli monenlaista: säännöt, kauneudenhoitoa, elokuvaa katsottiin, pelejä aulassa, tanssijumppaa, Tanssijumpassa oli se leikkivarjo. Laitettiin lumihiutaleita papereista siihen varjoon. Tein kranssia, maalasin käpyjä, ommeltiin sydän, sitten tein joulukortteja. Lounaan jälkeen lähdin Saleen töihin. Tein hommia, hyllyttämistä. Laitoin tavaroita hyllyyn. Neuvoin asiakkaita. Tarkistin vanhimmat tuotteet pois. Siistiminen, laitoin tavarat paikalleen. Vein pahveja pahvinkeräykseen. Oli ystävällinen henkilökunta. Oli ihan kivaa molemmissa, Kompassissa ja Salessa.
J.L: Pari viikkoa meni nopeasti. Oli mukava lähteä minullekin uusiin töihin ja tutustuun uusiin ihmisiin. Ja oli hienoa seurata sivusta, kun K oli niin kiinnostunut kaikista töistä. Kiinnostusta löytyi.


A.R: Olen kokenut yhteistyön ja se toimi hyvin. Oltiin ahkeria molemmat. Meillä oli hyvä kaverisuhde. Molemmat toteltiin toisiamme. H.S. totteli ja kuunteli tosi hyvin. H:lla oli hyvä itseluottamus, oli hyvä asenne, että pystyy ja onnistuu. Oli hyvä tapa, että silloin kun tarvi apua H. pyysi sitä. H oli positiivinen eikä valittanut mistään. H. oli tarkka ajasta ja piti huolta ajankäytöstä. Oli hyvä kokemus ja olen oppinut paljon. Paljon asioita esim. pyöräliikkeen juttuja sekä toimiminen jonkun kanssa.

Harjoittelussa oli hauskaa.Kaikki oppivat uusia asioita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti