perjantai 21. marraskuuta 2014

Hi hih hii ja hah hah haa ja tyhjät vein

Nyt on työharjoittelu takana. Oli kiva tulla kouluun ja oli ikävä.


K. Virtanen: Nyt on työharjoittelu takana ja turha ressi pois. Eka viikko oli ressiä. Kun toinen viikko alkoi homma lähti siitä käyntiin.Olin Kompassissa ja länkkärissä (Länsipuiston koulu). Kompassissa: Valkoinen huone, sitten oli sitä solmimista, joulukranssi. Sitten tein joulukortteja, sitten siellä oli urheilutalolla sählyä. Käytiin maanantaina Lidlissä, käytiin lenkillä. Siellä oli joka päivä melkeen lenkillä käyntiä. Se oli vaikeeta se solmimistyö. Siihen oli piiretty selvä malli. Sotelta piti tulla hoivamusiikkia, mutta se peruuntui. Se onkin tänään. Harmittaa, kun en ole siellä tänään, mutta kun olenkin täällä. Kyydit meni vähän hupiajeluksi, hih hih hii. Siellä oli klubi, kuunnelmatuokio. Länsipuistossa: Ne oli mukavia ne keittäjät. Mää pesin sellasella ruiskulla astioita. Neljä kärryä pesin eilen. Sitten ruiskutin astioita ja lautasia. Laitoin haarukoita, veitsiä, lusikoita semmosiin koreihin. Pesin neljä kärryä. Tuolien laittaminen, nostin niitä pöydälle. Siinä tulee habaa, tehokasta. Viime viikolla vein roskapusseja. Sitten ruiskutin niitä, mitä tulee niistä jätteistä. Näitä salaatinjämiä, ruiskutin niitä lautasista pois. Tykkäsin olla ja aika meni nopeasti. Oon tehnyt niin paljon reippaasti hommia. Sitten aina sanoin kiiitoos. Näin kuolleen oravan keskellä tietä. Oli ihan litistynyt. Voi että, surullisia tarinoita. Auto ajanut varmaan päälle.

W. Virtanen (kertoo avustaja L. Virtanen) : W. Virtanen oli harjoittelussa Maria-Katarinassa. W. on pessyt pyykkiä. Laittanut pyykkiä koneeseen ja ottanut pois. Askarreltiin joulukortteja. Oli monen päivän urakka. Tehtiin 24 korttia, taiteltavia. Sitten W. kävi valkoisessa huoneessa ja tutustui fysioakustiseen tuoliin. W. rohkeni mennä siihen itse, viimeisenä päivänä tavoite toteutui. Tuoli tuntui mukavalta ja se nauratti. Paistettiin pipareita ja joulutorttuja. Joka päivä käytiin ulkona kävelyllä.  Kaupassa käytiin ostoksilla. Kauppa oli hakusalla, mutta löytyi sitten lopulta. W:n päivittäisiin tehtäviin kuului ruokakärryn kuljettaminen keittiöön. Ensimmäisellä viikolla olimme mukana hartaudessa.

J. Virtanen: Kompassissa oli mukavaa. Olin pohjoisen- työpisteellä. Ei enää sinne. Oli hauska nähdä kaveria. Vein vanhuksille ruokia. Hyvin meni Tervakartanossa. Se on siinä

H.Virtanen: Oli mukavaa siellä kaupassa. Oli paljon töitä. Panin ensin ne pahvilaatikot koneeseen, sitten muovit siihen toiseen koneeseen. Sitten huilasin ja tein reippaasti töitä. Siellä oli mukavia työntekijöitä. Ne ihmetteli miten äkkiä tein, laitoin niitä pahvilaatikoita. Aamulla autolla menin sinne ohjaajan kyydissä. Sanoin niille huomenta. Sitten yhdeltätoista käveltiin sinne Kompassiiin syömään, se keittäjä laittoi ruokaa. Monta keittäjää oli siellä. Joku uusi keittäjä oli siellä. Ne laittoi ruokaa. Söin siellä. Kaikki ihmetteli. Tein ruokailun jälkeen siellä vähän aikaa töitä siellä Kompassissa. Tehtiin yhtenä päivänä joulukortti ohjaajan kanssa. Minä kävin kysymässä saako liimaa. Sitten haettiin sieltä toiselta puolelta liima. Sitten laitettiin semmoseen korttiin nappeja. Väinämöinen- kirja, tarinoita luettiin siitä. Kahvikin oli siellä, juotiin. Yhtenä päivänä siellä oli kauhee meteli. Minä kysyin tietokilpailukysymyksiä laulajista ja urheilusta. Siinä oli monta asiaa.

J. Virtanen: Ensin olin Kompassissa. Tein joulukransseja. Niitä kransseja tuli nejä kappaletta. Töitä riitti minulle. Ensin oli aamupiiriä ja sitten aloitettin työt. Sitten menimme syömään 10.40 aikaan. Sen jälkeen 11.30 piti lähteä kävelemään Honkaharjuun päin. Oli ainakin mukavia kävelyreittejä pitkin. Kunto oli noussut muutenkin. Kun menin sinne Honkaharjuun J. oli odottamssa minua. Siellä oli M. R. ja S. ja tykkäsin olla siellä. Tiistaina haettiin vanhuksia hartauteen. Keskiviikkona oli Kokkolan harmonikkaklubi soittamassa ja minulla oli tuttuja siellä soittamassa. Työväen laulajat oli siellä laulamassa. Kysymysmerkkejä tehtiin ja sain tutustua asukkaisiin. Ihan hyvä fiilis tulla kouluun. Tämä on muutenkin semmoinen mukava olla, kun pääsen kouluun. Voi että nyt odotan talvea, se on minun sydämessäni, kun tulee joulu. Suurkiitokset Honkaharjuun päin, J:lle ja kaikille hyvää joulua. M oli hauskin mies. Siltä sain paljon ideoita. Viime viikolla ohjaajan kanssa seikkailtiin. Se meinasi viedä minut jonnekin ja teki u-käännöksen. Se oli mahtava fiilis. Eilen Honkaharjussa saatiin torttukahvit, sitten oli ruotsinkielinen hartaus.

M.Virtanen: Torstaina lähettiin aamusta Ruotsaloon. Käymään yhden kotona, joka on ollut pyykkiä pesemässä Honkaharjussa. Käytiin sen tytön kotona. Syötiin torttuja siellä Ruotsalossa. Mää en tiennyt aamulla mitään, vein laukun sinne yläkertaan enkä tiennyt mitään. Käytiin semmosen yhden mummon haudalla. Vietiin kynttilät haudalle samalla reissulla. Pidin ruokatauon. Haettiin hissillä mummuja sinne alas tai siihen keittiötilaan hartauteen. Sitten vietiin takaisin sinne huoneisiin, kun se hartaus loppui. Kuljin töihin linja-autolla. Se vei mut oikeaan paikkaan, muutako istuin kyytillä. Sitten juotiin siellä viimeisen päivän kunniaksi erikoiskahvia. Se tarjosi se ohjaaja. Oli kiva paikka. Mukava palata kouluun.

Hyvää viikonloppua ja hauskaa joulua! Tip tap!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti